Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Životni stil

13. 04. 2013.

Izvor: Radio 9, Chacha.com

Kako da poboljšate svoj flert?

Ukoliko imate problema u "flert igricama", donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da flertujete s više uspeha.

Flertovanje je urođeno ponašanje kod ljudi. Na koncu, uz pomoć njega se i "sparujemo" i, ako hoćete, produžavamo vrstu. Ali, to ne znači da flert svakome ide od ruke. U poređenju s drugima, neki od nas ponekad imaju malo više muka dok flertuju.

Ukoliko imate problema u "flert igricama", evo nekoliko ključnih pitanja koja bi bilo dobro da razmotrite pre nego što se upustite u udvaranje.

DODIR

Dodir je, pre svega, moćni alat za uspešan flert. Napravite razliku između dodira i pipanja, i pipanje ostavite za spavaću sobu ili podijum za igru.

Umesto pipanja, ostvarite blagi kontakt sa drugom osobom. Probajte nešto krajnje jednostavno - sednite dovoljno blizu da vam se ruke dodirnu, stavite ruku na njegovo/njeno rame ili pomaknite mu/joj kosu kako biste mu/joj nešto šapnuli. Ovi kratki kontakti mogu da izazovu drhtaje u vašim telima, terajući vas da poželite još.

KONTAKT OČIMA

Ovo je najvažnija flert tehnika. Najbolji način da nekome pokažete da ste zainteresovani je da ga/je gledate pravo u oči. Naravno, ne da zurite, piljite ili fiksirate intenzivan pogled - to će ga/je samo izludeti. Ali, definitivno, kada govorite sa osobom koja je predmet vaše pažnje ili kada slušate šta ona govori vama, gledajte je u oči.

Pogled iz drugog kraja sobe može da vam pomogne da otpočnete konverzaciju bez mnogo truda.

Takođe, vaše oči mogu da iskažu mnoštvo vaših emocija.

Zavodljivi, vreli pogled će vam uvek otvoriti vrata, iako nečiji zavodljivi pogledi umeju da zbune.

Možete da ih vežbate pred ogledalom.

Takvom zavodljivom pogledu dodajte i osmeh, i ... spremni ste da krenete. Sigurno prolazite.

ZADIRKIVANJE

Malo zadirkivanja stvarno može da privuče ljude i pokrene fluide. Po neki sarkastični komentarčić, tu i tamo, može da popravi raspoloženje i bude od koristi u udvaranju. Zato, zabavite se, ali imajte meru. Pažljivo "moderirajte" svoje opaske, posebno ako se odnose na stvari koje su lične. Niko ne voli da čuje da mu/joj je ružna košulja ili da su pripadnici neke grupe (kojoj vaš predmet zadirkivanja pripada) neznalice, nesposobni, glupi ili šta li već, čak i ako se vi samo šalite.

GOVOR TELA

Nagoveštaji poput kontakta očima ili "govora tela", koje šaljete neverbalno, mogu da kažu više od reči, posebno pri prvom susretu ili na nekom bučnom mestu. Okrenite se licem ka osobi s kojom nameravate da otpočnete flert i zauzmite otvoren stav, što bi za početak značilo da ne prekrštate ruke. Time ćete toj osobi pokazati da joj posvećujete punu pažnju i da ste istinski zainteresovani za nju. Ukoliko se malčice približite, poslaćete joj jasan znak da vam se sviđa.

Studije su pokazale da oponašanjem mimike i "skidanjem" pokreta osobe s kojom flertujete dajete do znanja da imate slična interesovanja i da imate nameru da stupite u uzajamni odnos. Naravno, nemojte da se češkate po nosu svaki put kad to osoba s kojom flertujete učini, ali svakako pokušajte da stanete ili sednete na isti način na koji ona to čini.

"MUVANJE"

Ako biste da flertujete sa nekim koga još ne poznajete, probajte da izbegnete klišee u prilaženju. Ni žene ni muškarci ne vole da čuju otrcane, neiskrene opaske usmerene da privuku njihovu pažnju. Umesto klasičnih fraza, otpočnite razgovor nečim poštenim ili zabavnim i neka to bude iskreno. Na primer, priznajte da ne možete da prestanete da buljite u nju/njega, postavite neko pitanje ili se našalite na račun užasne usluge.

RAZGOVOR

Flert je, po definiciji, zabavan. Zato, ne započinjite dubokoumne razgovore i ne pokrećite teške teme. Fokusirajte se na sagovornika i ne pričajte previše o sebi, sem ako on/ona ne pita. Ako ne pita, verovatno je i baš briga za vas. Pokušajte da otkrijete koja su interesovanja osobe s kojom ulazite u flert i započnite razgovor na te teme.

GESTAKULACIJA

"Strateški" pokreti rukom mogu da budu fantastični dodatak vašoj igri udvaranja, jer skreću pažnju na određene delove vašeg tela.

Ovakve gestove obično koriste žene, ali i muškarci mogu da ih isprobaju u određenim situacijama.

Žene obično zadenu pramen kose iza uva, što može biti protumačeno i kao znak stidljivosti. Ipak, ovaj gest u kombinaciji s osmehom predstavlja univerzalni znak flertovanja.

Prelazak prstom preko donje usne, na primer u situaciji kada pokupite nekoliko kapljica pića, privući će pažnju na vaše usne, iako ih je on već primetio dok ste pričali. Ako imate dugu kosu, zabacite je iza ramena kako biste otkrili ključnu kost i grudi - oblast za kojom su muškarci jednostavno ludi.

Kod muškaraca, samo mali broj gestova ih neće napraviti smešnima. Ali, ako ipak želite da nekim gestom pojačate udvaranje, probajte da počešete spoljnu stranu nadlaktice kako biste naglasili bicepse. Takođe možete da počešete i potiljak, što će skrenuti pažnju na vašu ruku i doneti isti element stidljivosti kao kad žena zadene pramen kose iza uva. Ne zaboravite da se pritom i osmehnete.

MISTERIJA

Polovinu zabave flertovanja čini njegova razigranost, koju pospešuje činjenica da dok flertujete ne znate šta ta druga osoba misli niti kuda sve to vodi. Zato, ne pokazujte preterano interesovanje odmah, jer ćete izgledati kao da ste očajni. Umesto toga, primenite pristup "možda" i pustite da osoba s kojom se upuštate u flert nagađa. Ukoliko tokom večeri dobijete dobar fidbek, možete biti i nešto direktniji i inicirati i drugi sastanak ili ga/je pozvati kod sebe.

TAJMING

U tajmingu je sve! Najgori način da uništite sopstveni flert je da ga otpočnete u pogrešno vreme. Pre nego što počnete, uverite se da situacija može da vam garantuje malu romantičnu zabavu. Izbegavajte udvaranje na poslu i drugim mestima gde se zahteva profesionalnost i/ili konzervativno ponašanje.

Čak i kada ste u baru, udesite vreme za flert tako da izbegnete da ispadnete budala. Ne počinjite "muvanje" čim uđete u bar sa prvom osobom na koju naletite. Ona će videti kojom brzinom ste joj prišli i razumeti da niste potrošili ni minut da ocenite i druge muškarce/žene u istom prostoru. Vaša ciljana osoba za flert će to protumačiti kao da ni po čemu nije posebna, vi ćete se pokazati kao krajnje neiskreni i nećete daleko dogurati.

Čak i ako ste se oko njega/nje već muvali, dopustite mu/joj da primeti da ste ga/je neko vreme već primetili pre nego što ste prišli. Sigurno ne želite da izgledate toliko očajno, a i gore pomenuti misterija i neizvesnost (neophodni za dobar flert) biće još jači, ukoliko se on/ona "preznoje" na minut. Ipak, ne preterujte s ovim odugovlačenjem. Držite ga/je na oku i ne dozvolite drugoj/drugom da "uskoči" samo zato što ste čekali previše.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Komentari

 • Zoran | 05. 07. 2014. | 01:11

  Vrscanin

  Lepo napisan tekst. Svidjaju mi se slike. Pozdrav iz Vrsca ;) ...

 • Jenki | 02. 07. 2014. | 12:18

  BOLERO

  Ove godine Pink Panter flautista upotpunio repertoar. Izviđači će stušati pored hitova i klasiku, recimo ...

 • ljuba | 30. 06. 2014. | 03:50

  i iznenađenje

  zamislite , imamo i flautu , koja noču izlazi iz šume uz ariju pink pantera ...